Преподаватели

Мария Тойчева

Мария Тойчева

Директор Дигитален бизнес

Капитал

Мария Тойчева има над 20 години опит в областта на маркетинга и комуникациите, придобит в работа във водещи компании в България и чужбина.

Мария е директор дигитален бизнес на "Капитал", най-голямата българска бизнес медия, и Strategy leader на Storio, студиото за маркетинг през съдържание на "Икономедиа". Преди да се присъедини към екипа на "Капитал", Мария бе Главен маркетинг директор на Bakcell, първият мобилен оператор на Азербайджан. Между 2010 и 2012 г., тя е Главен изпълнителен директор на Vestitel Hellas SA в Атина, където работи върху успешната трансформация на компанията.

От 2001 г. до 2009 г. Мария работи за най-големия български телеком оператор, БТК, където заема различни позиции. През 2004 г. се присъединява към основния екип на третия български GSM оператор и е отговорна за маркетинга на подготовката и успешното стартиране на Vivatel. До 2009 г. Мария ръководи всички маркетингови комуникационни дейности на Vivatel (а по-късно за БТК и Vivatel), включително ATL, BTL, PR, Интернет, Медиа планиране и закупуване, както и проучванията на пазара и конкуренцията.

Мария има магистърска степен по Икономика и Мениджмънт от Университета за национално и световно стопанство. Тя има и професионална диплома по "Big Data" на MIT.

Уеб дизайн и разработка - Paradox Interactive.
LSPR Всички права запазени © 2015