Преподаватели

Мария Тойчева

Мария Тойчева

Маркетинг директор

Bakcell

Мария Тойчева има над 20 години опит в областта на маркетинга (традиционен и дигитален) и комуникациите, с 15 години опит в сектора на телекомуникациите.

Мария е Главен маркетинг директор в Bakcell, първият мобилния оператор в Азербайджан. Преди да се присъедини към Bakcell през януари 2015, тя е била Маркетинг директор на първия български 4G LTE оператор, Max Telecom, където създава от нулата напълно функционален маркетинг отдел и въвежда нови продукти и услуги за бизнеса и потребителите. Между 2010 и 2012 г., тя е Главен изпълнителен директор на Vestitel Hellas SA в Атина, където работи върху успешната трансформация на компанията.

От 2001 г. до 2009 г. Мария работи за най-големия български телеком оператор, БТК, където заема различни позиции. През 2004 г. се присъединява към основния екип на третия български GSM оператор и е отговорна за маркетинга на подготовката и успешното стартиране на Vivatel. До 2009 г. Мария ръководи всички маркетингови комуникационни дейности на Vivatel (а по-късно за БТК и Vivatel), включително ATL, BTL, PR, Интернет, Медиа планиране и закупуване, както и проучванията на пазара и конкуренцията.

Мария има магистърска степен по Икономика и Мениджмънт от Университета за национално и световно стопанство. Тя е сертифициран професионалист по Inbound (онлайн) маркетинг, както и сертифициран Google професионалист.